Doncs, has trobat el màster que buscaves: Màster en Protecció Integrada de Cultius de la Universitat de Lleida.
Una enquesta d’abril de 2021 entre el/les titulats/des del màster en Protecció Integrada de Cultius, contestada pel 60 %, mostra que el percentatge de la seva ocupació és del 98 % i que la gran majoria ha trobat feina en menys de 3 mesos (fins i tot, abans d’acabar el màster). Més de la meitat treballen en l’empresa privada i la resta ho fan en administracions públiques i en universitats (fent la seva tesis doctoral o ja com investigadors/res). A l’empresa privada, la majoria treballen com assessors en Gestió Integrada de Plagues (GIP) o al servei tècnic. Les empreses privades que ocupen més titulats del màster són les Agrupacions de Defensa Vegetal (ADV) i les empreses de productes fitosanitaris.
El Màster Interuniversitari en Protecció Integrada de Cultius de la Universitat de Lleida es va iniciar en el curs acadèmic 2007-2008 i actualment s’ofereix conjuntament amb la Universitat Jaume I ila Universitat de Girona i la participació de la Universitat Politècnica de Catalunya. El màster s'estructura seguint les directrius i recomanacions derivades de l’espai europeu d’educació superior (EEES).
El Màster en Protecció Integrada de Cultius ofereix als estudiants una formació en Sanitat Vegetal en els àmbits de control de plagues, malalties i males herbes amb criteris econòmics, toxicològics i mediambientals. A més, també forma investigadors capaços de desenvolupar i aplicar nous mètodes de control respectuosos amb la salut humana i el medi ambient. El màster ofereix diferents assignatures optatives per a què els seus estudiants acabin amb una formació orientada a l’exercici professional o amb una formació orientada a la carrera investigadora. En els dos casos, els titulats obtenen el reconeixement com assessors de protecció integrada.